Rapper doodgeschoten in woning Rotterdam

In een huis aan de La Fontainestraat in Rotterdam is rond 01.00 uur zaterdagochtend een persoon dood gevonden met een schotwond. Het lijkt te gaan om Barry Inees, ook bekend als rapper Rabby Racks. Twee personen zijn opgepakt door de politie voor mogelijke betrokkenheid.

Racks was vroeger de manager van de Haagse rapgroep SFB (Strictly Family Business). Hij stond in de kringen van politie en justitie bekend als crimineel. Zo was hij verdachte in de grote liquidatiezaak Eris, waarbij leden van de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh terechtstonden.

In 2019 werd hij gearresteerd omdat hij werd beschouwd als degene die de beroepscrimineel Inchomar Balentien in februari 2017 moest lokken voor een moordaanslag. De poging werd uiteindelijk om onduidelijke redenen afgebroken en er was niet genoeg bewijs voor de betrokkenheid van de rapper.

Vijf jaar eerder was Inees betrokken bij een grootschalige creditcardfraudezaak en werd hij veroordeeld. Na een jaar kwam hij vrij. In hetzelfde jaar braken de Haagse rappers van SFB door in Nederland met bekende nummers als “Investeren in de Liefde” en “Dansen op Labanta.”

Hoewel Rabby Racks zelf als rapper niet erg bekend is, wordt zijn naam wel vaak genoemd in nummers van SFB. Hij staat ook op het album “Geen Oog Dichtgedaan” van Frenna.

Rabby Racks wordt vaak omschreven als ‘een van de bekendste onbekenden uit de Nederlandse rapscene’. In 2017 scoorde hij een bescheiden hit met het nummer “No Drama” en had hij een korte samenwerking met The Culture Entertainment, het platenlabel van voormalig profvoetballer Eljero Elia (onder andere FC Twente, ADO Den Haag en Feyenoord).