Theo Maassen mishandelt z’n vriendin: ‘Gebroken neus en blauw oog’


Theo Maassen is het onderwerp van een omstreden artikel in het weekblad Privé. De cover schreeuwt de kop: “Gebroken neus!” Het tijdschrift beschuldigt Maassen van huiselijk geweld en vergelijkbare problemen.

Aantijgingen van geweld Privé beweert dat Maassen zijn vrouw een gebroken neus heeft bezorgd en zijn ex-vriendin een hoofdwond heeft toegebracht. Het artikel, dat acht pagina’s beslaat, portretteert Maassen als iemand die niet terugschrikt voor geweld. De cover stelt retorisch de vraag: “Wie kan na dit ooit nog om hem lachen?” Ook Panorama heeft gesproken met de slachtoffers: “In de berichten schrijft de partner van Maassen herhaaldelijk over een blauw oog en zelfs over een gebroken neus.”

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, benadrukt de zorgvuldigheid van het onderzoek. Journalist Frank Waals heeft langdurige geruchten over huiselijk geweld bevestigd, onder andere door uitgebreid WhatsApp-contact tussen Maassens vrouw en zijn ex-vriendin. Het artikel beschrijft ook hoe Maassen betrokken was bij een netwerk van minnaressen. Een van hen, Angela, betreurt haar betrokkenheid en legt een verband tussen Maassens ontrouw en het huiselijk geweld. “Wanneer Joyce hem confronteert, blijft het niet altijd bij woorden,” zegt Angela.

Privé beschrijft een incident waarbij Maassen zijn vrouw een gebroken neus zou hebben geslagen na een confrontatie bij de computer. Dit incident wordt gezien als illustratief voor zijn woedeaanvallen. Ondanks meerdere gevallen van ernstig huiselijk geweld heeft Joyce volgens Privé nooit aangifte gedaan, vermoedelijk vanwege de kinderen.

Reactie van de VPRO De VPRO, waar Maassen Zomergasten presenteerde, was al op de hoogte van deze verhalen, volgens Evert. Toch werd er weinig ondernomen. Op verzoek van Privé reageert de omroep terughoudend en wil het het volledige artikel zien voordat het reageert.

Theo zelf wilde niet reageren op het artikel.