Ouders weigeren vaccinatie: Vier baby’s dood door kinkhoest

Vier baby’s zijn recent overleden aan kinkhoest, een ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. Normaal gesproken sterven één tot twee baby’s per jaar aan deze ziekte.

Maar nu is het aantal gevallen aan het stijgen. Het RIVM heeft de afgelopen zes weken ongeveer 200 à 300 meldingen per week gekregen.

De belangrijkste reden voor deze toename is dat veel baby’s niet goed zijn beschermd tegen kinkhoest omdat ze niet zijn ingeënt. Dit komt doordat hun ouders hebben besloten om hen niet te laten vaccineren. Vaccinatie is echter de beste manier om baby’s te beschermen tegen kinkhoest.

Daarom roepen gezondheidsdiensten, zoals het RIVM en de GGD, ouders op om hun kinderen te laten vaccineren. Kinkhoest is namelijk zeer besmettelijk en kan ernstige problemen veroorzaken, vooral voor baby’s. Dus laten we samen zorgen dat alle kinderen goed beschermd zijn tegen deze ziekte.