Dit zijn de kanshebbers voor de FIFA-voetballer van het Jaar

FIFA heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de The Best FIFA Men’s Player-award. Dit jaar staan drie kanshebbers op de shortlist: Karim Benzema, Kylian Mbappé en Lionel Messi.

Benzema won het afgelopen seizoen al veel prijzen met Real Madrid, waaronder de Spaanse landstitel, de Champions League en de Europese Super Cup. Daarvoor werd hij ook al bekroond met de Ballon d’Or. Helaas moest hij het WK laten schieten vanwege een blessure.

Op het WK hadden Messi en Mbappé de hoofdrol. Beide ploeggenoten wisten met Paris Saint-Germain eerder al de Franse landstitel en Franse Super Cup te winnen en op het WK leidden zij hun landen naar de finale. Daarin trok Messi, ondanks een hattrick van Mbappé, aan het langste eind. Messi werd daarna ook verkozen tot beste speler van het WK, terwijl de topscorerstitel naar de Fransman ging.

Robert Lewandowski won deze prestigieuze prijs de afgelopen twee jaar, maar wie zal er dit jaar met de award aan de haal gaan? Benzema, Mbappé of Messi? Op 27 februari in Parijs wordt het bekend en weten we wie in de voetsporen treedt van Lewandowski!