Wat een geld! Moederbedrijf TikTok boekt een mega winst

Het Chinese bedrijf ByteDance heeft afgelopen jaar maar liefst 25 miljard dollar winst gemaakt, zo’n 23 miljard euro. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het jaar ervoor, toen het bedrijf nog 14 miljard dollar winst boekte. Het bedrijf publiceert zelf geen jaarcijfers, maar dit nieuws is bekend gemaakt door twee investeerders en is gemeld door de Britse zakenkrant Financial Times.

ByteDance is vooral bekend van de populaire app TikTok, waarop korte filmpjes worden gedeeld. Het platform trekt steeds meer gebruikers en adverteerders, waardoor de inkomsten flink zijn gestegen. Maar ook bij andere onderdelen van het bedrijf zijn meer inkomsten binnengekomen.

Opvallend is dat ByteDance nu meer winst maakt dan de Chinese concurrenten Alibaba (bekend van webwinkel AliExpress) en Tencent (bekend van games). Alibaba behaalde afgelopen jaar een winst van 22,7 miljard dollar en Tencent een winst van 23,9 miljard dollar.

Kortom, ByteDance boekt enorme winsten dankzij het succes van TikTok en andere onderdelen van het bedrijf. Hiermee overtreft het zelfs grote Chinese concurrenten als Alibaba en Tencent. Het is interessant om te volgen hoe het bedrijf zich verder ontwikkelt en of het deze groei kan blijven vasthouden.