VIDEO: Drone ontploft bij Kremlin: ‘Doel was Poetin’

Volgens het Russische staatspersbureau RIA heeft de Russische overheid gemeld dat Oekraïne geprobeerd heeft om met drones de residentie van president Vladimir Poetin in het Kremlin aan te vallen.

Hoewel Poetin op dat moment afwezig zou zijn geweest, beschuldigt Rusland Oekraïne van een poging tot moord op de president en dreigt het met vergelding. Er is nog geen reactie van de Oekraïense autoriteiten ontvangen. RIA meldt dat er twee drones op weg waren naar het Kremlin, maar dat deze door de defensie werden uitgeschakeld en dat er geen gewonden zijn gevallen.

Vooralsnog is er geen concreet bewijs voor deze beweringen, hoewel er op sociale media beelden rondgaan van een rookpluim boven het complex. De Russische autoriteiten hebben aangekondigd dat de herdenking en feestelijkheden van de Dag van de Overwinning op 9 mei doorgaan zoals gepland, maar de burgemeester heeft wel aangekondigd dat het zonder vergunning vliegen met drones boven de stad verboden is.