Baby achtergelaten op politiebureau door ruziënde ouders


Een melding van overlast door een huiselijk conflict in Lelystad leidde tot een hartverscheurende situatie waarbij een baby zonder ouders achterbleef op het politiebureau. Bij aankomst ontdekten de agenten dat de ruziënde ouders van het jongetje beiden weigerden voor hem te zorgen.

Met een gebroken hart namen de agenten het 7 maanden oude kindje mee naar het bureau, waar ze het liefdevol verzorgden met een flesje melk en luiers.

De politie overlegde met de Stichting Thuis, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling, om een oplossing te vinden. Uiteindelijk werd besloten om de baby onder te brengen bij zijn grootmoeder in Amsterdam. Ondanks de emotionele toestand van de ouders, stemden ze in met dit besluit.

De duur van het verblijf van de baby bij zijn grootmoeder is nog niet bekend. Deze tragische gebeurtenis benadrukt het belang van een effectieve aanpak van huiselijk geweld en het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van kwetsbare kinderen.