Ferrari wil Lewis Hamilton: ‘Contract van 40 miljoen ligt klaar’


Lewis Hamilton heeft een sensationeel aanbod gekregen van Ferrari, met een jaarsalaris van 40 miljoen pond, om volgend jaar voor het team in de Formule 1 te komen rijden. Ferrari is hard bezig om de 38-jarige Hamilton te overtuigen, met persoonlijke betrokkenheid van topman John Elkann.

Hamilton heeft momenteel een aflopend contract bij Mercedes. Als hij toehapt, zijn er twee mogelijke scenario’s: rijden naast Charles Leclerc bij Ferrari, waarbij Carlos Sainz zou moeten verhuizen, of een ruil waarbij Leclerc naar Mercedes gaat en een team vormt met George Russell.

Een overstap naar Ferrari zou Hamilton de mogelijkheid bieden om het record van zijn held Michael Schumacher te overtreffen. Beiden hebben momenteel zeven wereldtitels. Hamilton was dicht bij zijn achtste titel, maar werd in 2021 verslagen door Max Verstappen.

Het blijft echter onzeker of Hamilton daadwerkelijk de overstap zal maken. Ondanks zijn langdurige verbintenis met Mercedes, kunnen zijn sportieve prestaties en het worstelen met de auto in de afgelopen seizoenen zijn gedachten hebben veranderd. Momenteel staat Hamilton slechts op de vierde plaats in het wereldkampioenschap, ver achter Verstappen.