Dit is de ideale opstelling van Oranje volgens voetbalkenner Süleyman Öztürk

Zondag speelt het Nederlands Elftal zijn eerste groepswedstrijd op het EK in Duitsland tegen Polen. Voetbalkenner Süleyman Öztürk deelt in de laatste video van Voetbal International zijn visie op de ideale opstelling, met een formatie van 4-2-3-1, afgestemd op de tactische voorkeuren van bondscoach Ronald Koeman.

Öztürk kiest voor een 4-2-3-1 formatie, een opstelling die volgens hem goed past bij de huidige selectie en de speelwijze van Koeman. “Deze formatie ligt de spelers goed en Koeman denkt vanuit dit beginpunt,” zegt Öztürk. “Het biedt flexibiliteit en tactische diepgang, wat essentieel is tegen een tegenstander als Polen.”

De Gevaarlijke Combinaties

Öztürk benadrukt het belang van clubstructuren en bestaande samenwerkingen tussen spelers. “Het koppel Gakpo en Van Dijk van Liverpool en de connectie tussen De Vrij en Dumfries van Inter zijn cruciaal. Deze spelers kennen elkaar goed en kunnen daardoor beter presteren.”

Middenveld en Aanval

Met Frenkie de Jong uitgeschakeld, ziet Öztürk mogelijkheden voor Xavi Simons en Geertruida. “Simons kan op de plek van Frimpong spelen, terwijl Geertruida de kwaliteiten heeft om Dumfries te vervangen,” legt hij uit. Hij prijst ook het duo Schouten en Veerman van PSV: “Veerman en Schouten maken elkaar en de ploeg beter. Schouten speelt simpel maar effectief, terwijl Veerman zijn creatieve passes perfect kan afstemmen op Dumfries.”

De Defensie

Öztürk blijft bij een ervaren verdediging, ondanks de opkomst van talenten als Mickey van de Ven. “Aké is volwassen en heeft veel ervaring bij Manchester City. Hoewel Van de Ven een groot talent is, past Aké beter in de huidige strategie van Koeman.”

Alternatieven en Flexibiliteit

Öztürk wijst op de tactische flexibiliteit die Geertruida biedt. “Frimpong en Geertruida kunnen een verrassend tandem vormen, met Geertruida als extra middenvelder. Dit zorgt voor extra druk op de tegenstander en geeft Nederland meer aanvallende opties.”

Conclusie

Öztürk benadrukt het belang van het collectief, vooral nu Nederland hun sterspeler Frenkie de Jong moet missen. “Veerman en Schouten moeten de rest van Nederland overtuigen. Ik kijk ernaar uit om Joey Veerman’s briljante passes te zien en de buitenlandse media enthousiast te zien reageren.”