Koeman haalt Joshua Zirkzee alsnog bij Oranje

Het blessureleed bij het Nederlands elftal blijft aanhouden. Na de hamstringproblemen van Brian Brobbey neemt bondscoach Ronald Koeman geen risico en heeft besloten om Joshua Zirkzee op te roepen. De aanvaller van Bologna vliegt vanaf zijn vakantieadres in Miami naar het trainingskamp van Oranje in Wolfsburg.

Koeman roept Zirkzee op

Eerder maakte Zirkzee deel uit van de voorselectie voor EURO 2024, maar viel af na een lichte blessure in de voorlaatste competitiewedstrijd van Bologna. Bondscoach Koeman belde Zirkzee persoonlijk af, met de mededeling dat alleen fitte spelers mee zouden gaan naar het EK. Slechts voor Frenkie de Jong werd een uitzondering gemaakt, maar ook hij haalde het niet door aanhoudende blessureproblemen.

Lees ook: Dit was de dag van het Nederlands Elftal vandaag

Blessuregolf treft Nederlands elftal

De blessuregolf begon met Marten de Roon, die niet op tijd fit raakte voor het trainingskamp. Vervolgens schoot het bij Teun Koopmeiners in zijn lies tijdens de warming-up voor het oefenduel met IJsland. De middenvelder van Atalanta kon hierdoor meteen op vakantie. Tijdens de openbare training in Wolfsburg botste Brian Brobbey vandaag op Matthijs de Ligt, waarna de spits van Ajax last kreeg van zijn hamstring.

Aanvulling op de selectie

Door de nieuwe blessure besloot Koeman zijn selectie alsnog aan te vullen tot 26 spelers. Eerder gaf hij aan genoegen te nemen met 25 spelers, door te schuiven met aanvallers en verdedigers op het middenveld. Nu Brobbey, een pure spits, ook niet topfit is, haalt Koeman met Zirkzee een extra aanvaller erbij. Alle benodigde papieren worden momenteel via de UEFA geregeld.

Wout Weghorst blijft voorlopig de enige spits achter Memphis Depay. Het is de bedoeling dat Zirkzee zo snel mogelijk gaat meetrainen met Oranje. Of hij de besloten training van morgen al kan bijwonen, is nog onbekend.

Vooruitblik op de wedstrijd tegen Polen

Het Nederlands elftal komt zondag in actie tegen Polen, met de aftrap om 15:00 uur. De blessuregolf zorgt voor extra uitdagingen voor Koeman en zijn team, maar met de toevoeging van Zirkzee hopen ze toch sterk aan het EK te beginnen.