Dit was de dag van het Nederlands Elftal vandaag

Over twee dagen begint eindelijk het EK 2024 en Oranje staat zondag voor de eerste keer op het veld tegen Polen. Vandaag trainde het Nederlands Elftal opnieuw in Wolfsburg, waar ze werden bijgestaan door een enthousiaste groep fans. De training vond plaats met 25 spelers, na het afhaken van middenvelders Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners.

Veel fans bij laatste openbare training

Vandaag was het een speciale dag in Wolfsburg, met een openbare training van het Nederlands Elftal. Deze kans werd door veel mensen gegrepen, met name dankzij de uitnodiging van de KNVB. Onder de toeschouwers waren maar liefst 1500 schoolkinderen aanwezig. Ronald Koeman ging voor de training zelfs op de foto met de burgemeester van Wolfsburg.

De training zelf was vrolijk en optimistisch, ondanks het wegvallen van enkele sleutelspelers. Het team speelde goed voetbal en de sfeer was uitgelaten. Deze positieve stemming was hard nodig na de recente blessureperikelen.

Blessure-updates: Brobbey schrikmoment

Tijdens de training waren er enkele spannende momenten. Memphis Depay had last van zijn schoenen, wat gelukkig meeviel. Het grootste schrikmoment betrof Brian Brobbey, die na een duel met Matthijs de Ligt naar zijn voet greep. Uiteindelijk moest Brobbey de training verlaten en werd er een MRI-scan gemaakt. Gelukkig bleek er geen ernstige schade te zijn, en blijft Brobbey bij de selectie.

Koeman’s reactie en plannen

Ronald Koeman heeft na het definitieve uitvallen van Frenkie de Jong geen nieuwe middenvelders opgeroepen. Ian Maatsen, een multifunctionele speler die als laatste afviel van de voorlopige selectie, is de enige vervanger. Koeman benadrukt dat hij met de huidige groep moet werken en heeft verder geen plannen om extra spelers op te roepen.

De bondscoach gaf ook aan dat de opstelling voor de eerste wedstrijd tegen Polen in zijn hoofd zit, maar dat deze tijdens het toernooi kan veranderen. Joey Veerman lijkt zich op te kunnen maken voor een basisplaats, na een uitgebreid gesprek met Koeman waarin hij eventuele twijfels wegnam.

Tegenstander Polen en de blessure van Lewandowski

Bij de tegenstander van zondag, Polen, lijkt sterspeler Robert Lewandowski geblesseerd te zijn en mogelijk niet mee te spelen. Ronald Koeman reageerde nuchter op dit nieuws en benadrukte dat hij zich vooral richt op zijn eigen team.

Vooruitblik

Met nog twee dagen te gaan tot de eerste wedstrijd is de spanning voelbaar. Het Nederlands Elftal bereidt zich voor om sterk aan het EK 2024 te beginnen, ondanks de uitdagingen die op hun pad zijn gekomen. De positieve sfeer tijdens de laatste open training in Wolfsburg biedt hoop voor een succesvolle start van het toernooi.