‘IS kondigt aanslagen aan op Champions League wedstrijden deze week’

Islamitische Staat (IS) heeft dreigementen geuit voor mogelijke aanslagen tijdens de Champions League-wedstrijden van deze week, aldus Spaanse media op dinsdagochtend. De dreiging werd bekendgemaakt via een bericht op sociale media, waarbij een foto van stadions waar deze week wordt gespeeld te zien is, vergezeld van de tekst: ‘Kill Them All’.

De Spaanse autoriteiten, zoals gerapporteerd door Marca, zijn altijd alert tijdens voetbalwedstrijden, maar de duels van deze week worden als ‘hoog risico’ beschouwd. Er wordt dinsdag overleg gevoerd tussen verschillende autoriteiten over mogelijke aanvullende maatregelen. Vooralsnog blijven de wedstrijden zoals gepland doorgaan.

Eerder werd bij de wedstrijd tussen Bayern München en Borussia Dortmund extra politie ingezet vanwege verkregen informatie dat IS mogelijk supporters zou targeten. Gelukkig verliep deze wedstrijd zonder incidenten.

Op dinsdagavond speelt Arsenal thuis tegen Bayern, terwijl Real Madrid en Manchester City gelijktijdig spelen in Madrid. Op woensdag staan PSG en FC Barcelona tegenover elkaar, net als Atlético Madrid en Borussia Dortmund, de kwelgeest van PSV.