Officieel: Harry Potter de serie aangekondigd door Warner Bros

Goed nieuws voor de fans van Harry Potter! Warner Bros. gaat een nieuwe serie maken gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling. Dit keer zal de serie op MAX, de nieuwe streamingdienst van Warner, te zien zijn. Elk seizoen zal één boek uit de serie beslaan en het is de bedoeling dat de serie tien jaar lang zal lopen.

De serie zal andere acteurs bevatten dan de succesvolle filmreeks, maar J.K. Rowling belooft dat het een “mate van diepte en gedetailleerdheid” zal hebben die alleen mogelijk is in een langlopende tv-serie. Dit betekent dat de fans nog meer details zullen ontdekken over de wereld van Harry Potter dan in de films.

Liefhebbers van de boeken klaagden al vaker over de hoeveelheid weggelaten details in de films. Zo zijn bijvoorbeeld karakters als Foppe de klopgeest compleet overgeslagen in de films, terwijl hij in de boeken wel een relatief grote rol heeft.

De boeken van Harry Potter zijn al verfilmd en hebben wereldwijd meer dan 10 miljard dollar opgebracht. In Nederland hebben meer dan 12 miljoen mensen een bioscoopkaartje gekocht om de acht films te bekijken. We kunnen dus wel stellen dat het een van de meest succesvolle filmreeksen ooit is!