Chaos in Friesland: Politie redt reizigers uit ‘rijdende tijdbom’

Een routinecontrole door de politie in Lauwersoog heeft gisteravond geleid tot de inbeslagname van een touringcar, waardoor passagiers onverwacht hun reis moesten onderbreken. De politie greep in vanwege meerdere ernstige veiligheidsovertredingen door het busbedrijf.

Volgens een woordvoerder van de politie Noordoost-Fryslân bracht het busbedrijf “de veiligheid van de passagiers ernstig in gevaar”. Bij de controle kwamen verschillende overtredingen aan het licht:

  1. Het ontbreken van een vergunning voor personenvervoer
  2. Een jarenlang verlopen APK-keuring van de bus
  3. De chauffeur beschikte niet over de vereiste papieren, waaronder een geldig rijbewijs

Deze controle volgde op een eerdere transportcontrole eerder deze maand, waarbij Team Verkeer van de politie al overtredingen had geconstateerd. Ondanks waarschuwingen had het busbedrijf de geconstateerde problemen niet verholpen.

Na de ontdekking van de overtredingen werd de touringcar direct van de weg gehaald en door een bergingsbedrijf afgesleept. De getroffen passagiers werden niet aan hun lot overgelaten; de politie zorgde ervoor dat zij met taxi’s naar hun eindbestemming konden reizen.