Student eet kunstwerk van 120.000 dollar op: ‘Ik had honger’

Een Koreaanse student heeft voor ophef gezorgd door de bekende banaan met ducttape op te eten in het Leeuw Museum of Art in Seoul: ‘Ik had honger’.

Het kunstwerk, genaamd ‘Comedian’ en gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan, werd wereldberoemd nadat het voor ruim 120.000 dollar werd verkocht op een beurs in Miami. Mensen plakten overal ter wereld bananen op de muur met plakband en deelden selfies met fruit op internet.

Tijdens een tentoonstelling in Zuid-Korea werd de banaan opgegeten door de student, die zei dat hij honger had omdat hij niet had ontbeten. De schil werd weer aan de muur geplakt en Maurizio Cattelan is op de hoogte gesteld. Er worden geen stappen tegen de student ondernomen. De banaan wordt om de paar dagen vervangen om te voorkomen dat deze gaat rotten.

https://www.instagram.com/p/CriC1hePUKM/