Presentator MasterChef Australië (46) plotseling overleden

Voormalig chef-kok Jock Zonfrillo, bekend van het tv-programma MasterChef Australië, is onverwacht overleden op 46-jarige leeftijd. Dit heeft tv-zender Channel 10 bekendgemaakt. Er is nog geen informatie over zijn doodsoorzaak vrijgegeven.

Jock Zonfrillo laat zijn vrouw Lauren en vier kinderen achter, waaronder twee jonge kinderen en twee tienerdochters uit een eerder huwelijk. Zijn nabestaanden zijn ‘gebroken’ door zijn overlijden en hebben geen woorden om hun verdriet te uiten.

Zonfrillo was geboren in Glasgow en had een Schotse moeder en Italiaanse vader. Hij heeft in beroemde restaurants over de hele wereld gekookt en had ook twee eigen restaurants in Australië. In 2018 won hij de prestigieuze Basque Culinary World prijs. Zonfrillo presenteerde MasterChef Australië sinds 2020. Het vijftiende seizoen wordt uitgesteld vanwege zijn plotselinge overlijden.