Hamilton naar Ferrari: Sensationele F1 overstap in de maak

Lewis Hamilton wordt serieus in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Ferrari in 2025, zo melden diverse Italiaanse en Spaanse media.

Hoewel Hamilton momenteel contractueel verbonden is aan Mercedes tot het einde van 2025, zouden er exit-clausules zijn die hem de mogelijkheid bieden om aan het einde van 2024 over te stappen naar de Scuderia.

Recentelijk heeft Ferrari Charles Leclerc voor de lange termijn vastgelegd, maar het contract van Carlos Sainz loopt af aan het einde van 2024. Volgens berichten hebben Ferrari-president John Elkann en teambaas Frederic Vasseur plannen om Lewis Hamilton in 2025 naast Leclerc te contracteren, wat het team voor het eerst sinds Sebastian Vettel weer een wereldkampioen in dienst zou brengen.