Steven Bergwijn bevestigt interesse Bayern München

FC Bayern München heeft contact gezogd met het management van Steven Bergwijn. Dat laat Nathan van Kooperen van Muy Manero, de manager van Bergwijn, in reactie op eerdere berichtgeving van ESPN, verklaarde: “Dat kan ik niet ontkennen.” Op dit moment lijkt echter de kans klein dat de aanvaller van Ajax daadwerkelijk naar München zal verhuizen, vlak voor het sluiten van de transfermarkt.

Hoewel Van Kooperen niet verder wil ingaan op het gesprek, is duidelijk dat Bergwijn voor de Duitse topclub als een back-up wordt overwogen. In december bereikte Bayern al een akkoord met Bryan Zaragagoza (22) én Granada over de transfer van de buitenspeler voor komende zomer. Vanwege de zware blessure van Kingsley Coman, willen de Duitsers de Spanjaard, die recentelijk zijn debuut maakte voor de nationale ploeg, nu al verwerven. Granada vraagt echter een extra bedrag bovenop de circa vijftien miljoen euro die al is overeengekomen.

Voor Bayern München is het in het geval van de ‘alternatieve’ optie Bergwijn aantrekkelijk, gezien zijn ervaring en directe inzetbaarheid. Desondanks lijkt het onwaarschijnlijk dat Bergwijn Ajax zo kort voor het verstrijken van de transferdeadline zal verlaten. Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat de Amsterdammers zullen instemmen met het vertrek van hun aanvoerder. Eerder werd al bekend dat Ajax, indien Bergwijn vertrekt, ten minste het aankoopbedrag terug wil ontvangen. In de zomer van 2022 nam Ajax hem over van Tottenham Hotspur voor 31,25 miljoen euro. Op dit moment is er (nog) geen contact tussen de clubs.