Ruud van Nistelrooij per direct weg bij PSV

Ruud van Nistelrooij en PSV gaan per direct uit elkaar. Volgens ingewijden is er vanuit de spelersgroep te weinig steun in de trainer van het eerste elftal en daardoor heeft de 46-jarige trainer de eer aan zichzelf gehouden.

Van Nistelrooij is nog maar bezig aan zijn eerste seizoen bij PSV en won daarin twee prijzen: de Johan Cruijffschaal en de KNVB Beker. Daarnaast staat PSV op pole position om dit weekend de tweede plek veilig te stellen en daarmee de voorrondes van de Champions League te behalen.

Ondanks deze resultaten waren er het hele seizoen twijfels aan het spel van PSV. De Eindhovenaren hadden op papier een betere selectie dan bijvoorbeeld landskampioen Feyenoord, maar Van Nistelrooij kon er niet een duidelijke stempel op leggen.

Met het vertrek van Ruud van Nistelrooij sneuvelt de derde clubheld als beginnende trainer. Eerder kon Philip Cocu het niet aan en moest geholpen worden voor Guus Hiddink. Daarna nam Mark van Bommel het stokje over, maar ook hij werd geslachtofferd.

Assistent Fred Rutten neemt aankomend weekend het roer over tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen.