Ciao! Debiele scheidsrechter Nederland – Argentinië moet stoppen

De Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz (46) heeft van verschillende media vernomen dat hij na dit seizoen niet meer op het veld zal staan. Dit nieuws volgt op enkele opmerkelijke optredens van Lahoz, waardoor hij voortaan alleen nog als VAR actief zal zijn.

Lahoz kreeg op het WK veel kritiek na zijn optreden tijdens het kwartfinaleduel tussen Nederland en Argentinië. De Spanjaard deelde veel kaarten uit en ontving na afloop kritiek van beide teams. Lionel Messi verklaarde zelfs dat Lahoz niet geschikt is om belangrijke wedstrijden te leiden, terwijl Frenkie de Jong het optreden van Lahoz “echt schandalig” noemde.

Ook in Spanje bleef Lahoz niet gespaard van kritiek. Bij zijn eerste optreden in de Spaanse competitie, tijdens FC Barcelona – Espanyol, werden veertien gele kaarten uitgedeeld en ontving Lahoz veel kritiek van de media. Hoewel Lahoz tijdens zijn tweede wedstrijd deze week lof ontving voor zijn optreden en zelfs geen kaarten uitdeelde, heeft dit niet voorkomen dat hij de komende weken niet als scheidsrechter zal worden aangesteld.

Meer nieuws? Volg ons op: