Kreunen zonder buren: Eiland te koop voor nog geen 200k

Altijd al gedroomd van een eigen onbewoond eiland? Het kleine eiland Barlocco, gelegen voor de zuidkust van Schotland, is te koop voor een bedrag van ruim 150.000 pond, wat overeenkomt met ongeveer 170.000 euro.

Barlocco is geen typisch beeld van een tropisch eiland met witte zandstranden, helderblauwe zee en wuivende palmbomen. Het eiland heeft eerder een kiezelstrand en door de ligging voor de Schotse kust, is het er vaak regenachtig en niet altijd zonnig. Desondanks biedt het eiland wel een oppervlakte van meer dan 25 hectare en een “prachtig uitzicht”, aldus verkoper Aaron Edgar.

Voor Edgar is het bezit van een eigen Schots privé-eiland nog steeds een ‘zeldzame kans’ die rust en kalmte kan bieden, ver weg van de dagelijkse drukte. Mogelijkheden om gebouwen te plaatsen zijn er nog niet, maar kopers worden aangemoedigd om de opties te bespreken met de lokale autoriteiten.

Er wordt veel belangstelling verwacht voor Barlocco. In het verleden was er al veel interesse vanuit zowel het Verenigd Koninkrijk als vanuit het buitenland voor de aankoop van Schotse eilanden. Vind hier de advertentie.