De duurste villa van Nederland staat te koop: Een bizarre mansion met nachtclub

Een spectaculaire villa aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen, Utrecht, heeft opnieuw de schijnwerpers op zich gericht als ‘de duurste villa van Nederland’. Deze weelderige residentie, gelegen op nummer 141D, staat bekend om zijn buitensporige luxe en uitgebreide voorzieningen. Met een indrukwekkend woonoppervlak van 1.100 m² op een perceel van 6.935 m², is het moeilijk om te weten waar te beginnen bij het beschrijven van deze weelde.

Met twaalf slaapkamers, twee keukens, twee bars, een bioscoop, een fitnessruimte, een atletiekbaan rondom het huis, twee professionele opnamestudio’s, een overdekt zwembad dat naadloos overgaat in de buitenruimte, een privé-nachtclub, een 40 meter lang zandstrand en een sportveld, biedt deze villa een levensstijl van ongeëvenaarde luxe.

Het pand, dat in 2021 werd gebouwd, is nog relatief nieuw. De oorspronkelijke eigenaar kocht in 2007 de eerste villa op het terrein en liet deze slopen om ruimte te maken voor zijn droomhuis. Na een bouwperiode van 14 jaar koos de eigenaar echter voor een leven in het buitenland, waardoor de villa binnen een jaar na voltooiing weer op de markt kwam.

De eerste eigenaar van deze weelde bleef aanvankelijk geheim, maar uit kadastrale gegevens blijkt dat het pand toebehoorde aan Sabah Nissan, een invloedrijke zakenpartner van de beroemde rapper Drake. Nissan, die als 8-jarige vluchteling uit Irak naar Amsterdam kwam, wist zich opmerkelijk op te werken tot vastgoedmagnaat, met deze villa als kroonjuweel van zijn verworvenheden.

Na het vertrek van Nissan betrok een nieuwe eigenaar het pand, maar deze lijkt niet langdurig te hebben kunnen genieten van de weelde, aangezien de villa nu opnieuw op de markt is verschenen, slechts een jaar na de vorige verkoop. De vraagprijs blijft vooralsnog onbekend, maar potentiële kopers kunnen zich verheugen op een woning die niet alleen alle eerder genoemde luxe biedt, maar ook voorzien is van een lift die de hele woning bestrijkt en ruimte biedt aan meer dan 30 auto’s. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Christie’s International Real Estate.