Gouden vondst: Zolder vol met Ferrari’s die miljoenen waard zijn

In een oud pakhuis in het hart van Brussel bevonden zich op de eerste verdieping meer dan twintig exclusieve sportwagens, waaronder zeldzame Ferrari’s en Porsches met een gezamenlijke waarde van miljoenen euro’s. Deze voertuigen werden daar minstens tien jaar geleden netjes geparkeerd en vervolgens schijnbaar vergeten.

Het fenomeen van een ‘barnfind’ – het ontdekken van vergeten klassiekers – lijkt steeds vaker voor te komen. Vorig jaar was er bijvoorbeeld een opmerkelijke barnfind in Nederland, waar meer dan 200 oude auto’s achter anonieme gevels werden ontdekt, variërend van exotisch tot heel alledaags.

De recente ontdekking van de Belgische auto’s in Brussel werd gedaan op de eerste verdieping van een niet langer gebruikt pakhuis. Het betrof 22 voertuigen, waaronder zestien Ferrari’s en zes Porsches uit de jaren 70, 80 en 90. Deze auto’s werden keurig geparkeerd, bedekt en vervolgens vergeten. Hoewel de ontdekking vorig jaar plaatsvond, werd deze pas recentelijk openbaar gemaakt.

Het Belgische bedrijf Oldtimerfarm uit Aalter heeft de taak op zich genomen om deze auto’s weer rijklaar te maken en vervolgens te verkopen. In tegenstelling tot sommige situaties waarin vergeten auto’s gezamenlijk worden geveild, zullen deze voertuigen op de traditionele manier één voor één worden verkocht.