Rockstar heeft bekend gemaakt wanneer GTA 6 uitkomt

Het wachten is bijna voorbij! Gamebedrijf Take-Two Interactive heeft bevestigd dat de langverwachte game Grand Theft Auto VI in het najaar van 2025 eindelijk wordt uitgebracht.

Hoewel een exacte releasedatum nog steeds onbekend is, kunnen we nu met zekerheid zeggen dat de nieuwe GTA-game volgend jaar op je PlayStation 5 en Xbox Series X en S te spelen zal zijn. PC-gamers moeten helaas nog even geduld hebben, want de release voor deze versie volgt op een later moment.

Take-Two Interactive heeft in een recente verklaring aangegeven dat ze er alle vertrouwen in hebben dat Rockstar Games, de studio achter GTA VI, opnieuw een ongeëvenaarde entertainmentervaring zal leveren. “De verwachtingen over de commerciële impact van GTA VI blijven groeien,” aldus het bedrijf.

Ze voorspellen zelfs een opeenvolgende groei in de jaren 2025, 2026 en 2027, ondanks dat ze hun prognoses voor dit jaar naar beneden hebben bijgesteld.

Gamers wereldwijd kunnen niet wachten. GTA V, de voorganger van GTA VI, brak alle records met zo’n 200 miljoen verkochte exemplaren sinds de release in 2013. Het is een van de meest succesvolle games aller tijden en de verwachtingen voor GTA VI zijn dan ook torenhoog.

De aandelen van Take-Two kregen in maart nog een klap toen er geruchten opdoken over mogelijke vertragingen in de ontwikkeling van GTA VI. Volgens de berichten zou de game pas in 2026 klaar zijn. Gelukkig kunnen fans nu opgelucht ademhalen met de bevestiging dat de release in het najaar van 2025 gepland staat.

De herfst van 2025 kan niet snel genoeg komen!