Janken! Ronaldo in tranen na weer verliezen prijs bij Al Nassr

Voor de tweede keer op rij is het Cristiano Ronaldo niet gelukt om een prijs te winnen met zijn Saoedische club Al Nassr. De Portugese superster verliet het veld in tranen na een dramatisch verlies tegen rivaal Al Hilal in de finale van de Saoedische beker.

Spectaculaire Finale

De finale in het King Abdullah Sports City Stadium in Jeddah begon met een vroege voorsprong voor Al Hilal dankzij Aleksandar Mitrovic. Al Nassr’s doelman, David Ospina, kreeg een rode kaart, wat de kansen van Ronaldo’s team verder verkleinde. Ronaldo zelf was dicht bij een spectaculaire wereldgoal met een acrobatische omhaal, maar zijn poging eindigde op de paal.

Gelijkmaker en Verlenging

Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Ayman Yahya de gelijkmaker voor Al Nassr: 1-1. De wedstrijd werd vervolgens beslist door strafschoppen na een doelpuntloze verlenging, ondanks dat Al Hilal met negen man speelde. Ronaldo benutte zijn penalty, maar ploeggenoten Alex Telles, Ali Al Hassan en Meshari Al Nemer misten hun strafschoppen.

Ronaldo’s Emoties en Messi-Scanderende Fans

Na afloop was Ronaldo ontroostbaar en barstte hij in tranen uit. Terwijl hij zijn zilveren medaille ophaalde, werd hij geprovoceerd door toeschouwers die de naam van zijn rivaal Lionel Messi scandeerden. Dit zorgde voor extra emotie bij de vijfvoudig Gouden Bal-winnaar, die nog steeds wacht op zijn eerste prijs met Al Nassr sinds zijn komst in januari 2023.

Vooruitkijken naar het EK

Met dit verlies achter de rug zal Ronaldo zich nu gaan voorbereiden op het EK, dat op 14 juni begint. Portugal speelt in de groepsfase tegen Tsjechië, Turkije en Georgië, met oefenwedstrijden tegen Finland (4 juni), Kroatië (8 juni) en Ierland (11 juni) om zich voor te bereiden.