Dit enorme bedrag kostte Mick Schumacher aan crashes bij Haas

Günther Steiner, de baas van het Haas-team, heeft onthuld hoeveel geld Mick Schumacher heeft gekost tijdens zijn tijd als Formule 1-coureur. Het gaat om een enorm bedrag van bijna 1,9 miljoen euro vanwege de dure crashes die Schumacher heeft veroorzaakt.

Steiner heeft in zijn nieuwe boek ‘Surviving to Drive’ kritiek geuit op de prestaties van Schumacher en zei dat hij niets heeft aan een coureur die zelfs tijdens een langzame ronde niet veilig kan sturen.

Mick Schumacher, de zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher, heeft in zijn twee seizoenen bij Haas slechts twaalf punten weten te scoren, allemaal in 2022. Dit is veel minder dan zijn teamgenoot Kevin Magnussen, die dertiende werd. Het kostenplaatje van Schumacher’s crashes zindert nog steeds na bij de baas van het team.

Een van de meest kostbare crashes was op 7 oktober 2022 in Suzuka, waarbij Schumacher de controle over zijn bolide verloor en in de bandenmuur boorde tijdens een langzame ronde. Dit zorgde voor een grote ravage en een kostenpost van maar liefst 700.000 dollar, wat Steiner belachelijk vond. Hij vroeg zich af hoeveel mensen hij daarvoor had kunnen aannemen en waar hij dat bedrag plotseling vandaan moest halen.

Zie de crash van 7 oktober 2022 in Japan hieronder: