Kylian Mbappé verlaat PSG na dit seizoen

Zoals al geruchten gingen, heeft Kylian Mbappé donderdag aan Paris Saint-Germain laten weten dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen. De 25-jarige sterspeler, die in 2017 voor 180 miljoen euro van AS Monaco naar Parijs kwam, is transfervrij vanaf 1 juli 2024.

Mbappé’s beslissing is een grote klap voor PSG, dat de afgelopen jaren alles in het werk heeft gesteld om de Franse superster te behouden. De club bood hem een riant salaris en een prominente rol in het team, maar Mbappé heeft blijkbaar andere ambities.

De exacte reden voor zijn vertrek is nog onbekend, maar er wordt gespeculeerd dat Mbappé graag naar een club wil waar hij meer kans maakt op het winnen van de Champions League. Real Madrid wordt al langere tijd genoemd als zijn droomclub.

Het vertrek van Mbappé is een aderlating voor PSG, dat met hem een van de beste spelers ter wereld in de gelederen had. De club zal nu op zoek moeten gaan naar een waardige vervanger, wat gezien de hoge transferprijzen geen eenvoudige opgave zal worden.

Mogelijke bestemmingen

Naast Real Madrid worden ook andere Europese topclubs genoemd als mogelijke bestemmingen voor Mbappé. Manchester City, Liverpool en Bayern München zouden allemaal interesse hebben in de Franse aanvaller.