Albon crasht tijdens training: Teamgenoot dit weekend uit auto gekickt


Alexander Albon rijdt tijdens de Australische Grand Prix in de enige auto van Williams. Z’n teamgenoot Logan Sargeant is uit z’n auto gezet, terwijl Albon degene is die z’n auto naar de tering heeft gereden.

Dit besluit komt voort uit het feit dat het beschadigde chassis van Albon niet tijdig gerepareerd kon worden, en het team geen reservechassis voorhanden heeft in Melbourne. Aangezien Albon betere prestaties heeft geleverd dan Sargeant in de eerste races van het seizoen, heeft Williams ervoor gekozen om hem te laten rijden in de enige beschikbare auto.

De pech voor Albon begon tijdens de eerste vrije training, waar hij crashte en daardoor niet kon deelnemen aan de tweede training. Ondanks inspanningen van het monteursteam, bleek het onmogelijk het beschadigde chassis tijdig te herstellen. Gelukkig heeft Sargeant geen schade opgelopen tijdens zijn sessies op het circuit.

Hoewel Sargeant begrijpt dat deze situatie uitdagend is, heeft hij publiekelijk zijn steun betuigd aan het teambesluit. James Vowles, de teambaas, verduidelijkte de beslissing door te verwijzen naar de logistieke uitdagingen die het team heeft ondervonden bij het gereedmaken van de nieuwe auto voor het seizoen. Desalniettemin blijft het team gefocust op het behalen van punten en zien zij Albon als de beste kanshebber om dit te realiseren.