Messi haalt nieuwe mijlpaal met Argentinië

Messi heeft zijn 100e interlandgoal gescoord voor Argentinië. De legendarische voetballer droeg met drie goals bij aan de 7-0 overwinning op Curaçao, waar trouwens ook veel Eredivisie-spelers meededen. Messi stond nog op 99 goals voor zijn land voordat hij in de twintigste minuut een lastige bal in het strafschopgebied feilloos aannam en de keeper kansloos liet.

Eloy Room, een voormalige Vitesse-doelman, was één van de Eredivisie-spelers die namens Curaçao in actie kwamen tegen de wereldkampioen. Na rust kregen spelers als Richairo Zivkovic en Giovanni Troupée nog een invalbeurt.

Argentinië had geen enkele moeite met Curaçao en Messi scoorde nog twee keer voor rust, waardoor hij nu op 102 doelpunten voor zijn land staat. Niemand anders in Argentinië heeft ooit deze mijlpaal weten te bereiken. Gabriel Batistuta, de nummer twee op de eeuwige topscorerslijst, wist niet eens de zestig doelpunten te halen.