‘Geen belangenverstrengeling Sven Mislintat bij transfers van Ajax’

Na een grondig onderzoek uitgevoerd door KPMG in opdracht van AFC Ajax, is de conclusie getrokken dat directeur Sven Mislintat zich niet schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling bij transfers tijdens zijn periode bij de club. Dit nieuws werd vandaag bekendgemaakt door de Amsterdamse voetbalclub.

Het onderzoek werd gestart nadat er vragen rezen over de integriteit van Mislintat met betrekking tot transfers tijdens zijn tijd bij Ajax, waaronder bij de transfer van Sosa. De bevindingen van KPMG hebben echter duidelijk gemaakt dat er geen sprake is geweest van belangenverstrengeling.

De conclusie van het onderzoek biedt duidelijkheid en bevestigt het integere karakter van Mislintat en het professionele beleid van Ajax. De club benadrukt dat integriteit en transparantie kernwaarden zijn binnen de organisatie en dat ze zich blijven inzetten voor de hoogste normen van ethiek en professionaliteit.

Mislintat trad in 2023 toe tot Ajax als technisch directeur en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de sportieve ondergang van de club uit Amsterdam.