Jonge rugbytalent (20) overlijdt na auto-ongeluk in Frankrijk

Het jonge rugbytalent Joey Buskens is dit weekend op 20-jarige leeftijd overleden na een tragisch auto-ongeluk in Frankrijk. Dit trieste nieuws werd bekendgemaakt door zijn Franse club Sporting Club Albigeois via een bericht op Facebook.

Condoleances van de Nederlandse rugbybond

Ook de Nederlandse rugbybond heeft het tragische overlijden van Buskens bevestigd. Op Instagram deelde de bond zijn diepe verdriet over het verlies: “Met enorm veel verdriet delen wij mee dat Joey Buskens gisterochtend is omgekomen bij een tragisch ongeluk. Onze gedachten zijn bij zijn familie en geliefden.” De bond prees tevens Buskens’ talent en persoonlijkheid: “Joey, je was niet alleen een fantastische rugbyspeler, maar bovenal een geweldig persoon. Je zult enorm gemist worden.”

Rugbycarrière van Joey Buskens

Als jeugdinternational maakte Buskens vorig jaar deel uit van het team Jong Oranje onder 20, waarmee hij Europees kampioen werd.