Wielrenner Primoz Roglic laat spiernaakt z’n verwondingen na val zien

Primoz Roglic moest afgelopen week voortijdig de Ronde van het Baskenland verlaten na een ernstige valpartij, waarbij onder andere Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel verwondingen opliepen. De renner van Bora-hansgrohe deelt op Instagram een opbeurende update over zijn herstel, vergezeld van een onthullende foto.

Meerdere renners vielen

In de vierde etappe ging het volledig mis toen een aantal renners de bocht miste terwijl het parcours naar rechts draaide. Sommigen belandden in de goot, terwijl anderen met een slimme manoeuvre bomen en grote stenen wisten te vermijden. Voor de Tourfavorieten Roglic, Vingegaard en Evenepoel betekende dit het einde van de race.

Ernstig aan toe

Terwijl Vingegaard en Evenepoel ernstige verwondingen opliepen en meerdere breuken opliepen, kwam Roglic er relatief goed vanaf. De Sloveen stak na zijn val meteen zijn duim op, liep geen breuken op en hoefde niet per ambulance naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Desalniettemin heeft hij veel schaafwonden opgelopen, zoals duidelijk te zien is aan de talloze pleisters op zijn lichaam.

Update op Instagram

Op Instagram deelt Roglic: “Herinneringen aan etappe 3 en 4… Ik voel me al iets beter! Ik wens iedereen een spoedig herstel toe. Ik zie jullie snel weer op de fiets!”