Voetballer moet 2,5 jaar de cel in voor dodelijk ongeluk

Voetballer Rai Vloet is veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf nadat hij in november 2021 een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt op de A4 bij Hoofddorp. Hierbij is een vierjarige jongen overleden.

Rai Vloet, die eerder speelde bij clubs zoals PSV, NAC Breda, Excelsior en Heracles Almelo, heeft volgens de rechter roekeloos gereden en daardoor het ongeluk veroorzaakt.

Naast de gevangenisstraf heeft hij ook een rijontzegging gekregen van vier jaar. Uit onderzoek bleek dat hij onder invloed van alcohol was en meer dan tweehonderd kilometer per uur reed voor het ongeval.

Hij voetbalt nu bij het Russische FC Ural Yekaterinburg en hij verscheen ook niet in de rechtbank. Vermoedelijk gaat de speler in hoger beroep tegen de uitspraak.