Lichaam van sinds 1986 vermiste man gevonden in gletsjer

Op een gletsjer in Zwitserland werd eerder deze maand een lichaam ontdekt dat toebehoorde aan een Duitser die sinds 1986 vermist was. Het smeltende ijs bracht zijn lichaam aan het licht.

Het macabere tafereel werd ontdekt door bergbeklimmers die de Theodulgletsjer aan het beklimmen waren. Ze zagen stijgijzers en bergschoenen uit het ijs steken, aldus een verslag van BBC News op vrijdag. De identiteit van de man was aanvankelijk onbekend.

Na uitgebreid DNA-onderzoek werd echter vastgesteld dat het lichaam inderdaad van de vermiste Duitser was, die al 37 jaar lang vermist was. Destijds was er een grootschalige zoekactie opgezet om hem te vinden, maar deze leverde geen resultaat op. De Theodulgletsjer bevindt zich nabij de beroemde Matterhornberg in de Zwitserse Alpen.

Deze tragische vondst benadrukt de gevolgen van klimaatverandering, aangezien gletsjers gevoelig zijn voor opwarming. Door de stijgende temperaturen smelt het ijs dat hun massa vormt.

De Zwitserse Alpen onthullen bijna elk jaar iets of iemand dat eerder onder het smeltende ijs van de gletsjers verborgen lag, zoals gemeld door BBC News. Vorig jaar kwamen de wrakstukken van een vliegtuig dat in 1968 was neergestort boven op de Aletschgletsjer aan het licht.