Man verkracht koe op de kinderboerderij

Beheerder Erwin van kinderboerderij ’t Wooldrik in Enschede staat perplex nadat hij een 59-jarige man betrapte op vermeende ontucht met koe Laura.

De schokkende ontdekking, mogelijk zelfs een verkrachting, roept bij Erwin een golf van emoties op. “Toen ik het ontdekte, ging er heel wat door mij heen…”

Gedurende de tweede helft van 2023 merkte Erwin al ongebruikelijke activiteiten op het terrein op, zoals rondslingerende plastic zakjes en karton over een hek. Zijn eigen intuïtie, samen met zijn ervaring met dieren, deed hem vermoeden dat er iets niet pluis was.

Met de beslissing om de bestaande beveiligingscamera’s beter af te stellen, ontdekte Erwin de schokkende waarheid: een man drong na sluitingstijd de kinderboerderij binnen en lokte koe Laura naar een stal.

Ondanks de trieste constatering, bleek Erwins besluit om alert te blijven gerechtvaardigd toen op 29 januari opnieuw een verdachte aanwezig was. Met de hulp van de politie betrapte Erwin de persoon bijna op heterdaad, bevestigend dat zijn intuïtie juist was.