VIDEO: Doorgedraaide man schiet twee mensen dood in Drentse Weiteveen

Vanochtend hebben zich tragische gebeurtenissen voorgedaan in het Drentse Weiteveen, waarbij twee personen om het leven zijn gebracht. De politie heeft snel gereageerd en één verdachte, een 50-jarige man uit Klazienaveen, gearresteerd.

Het incident vond plaats aan de Bargerweg en omvatte volgens de politie vuurwapengebruik. Forensisch onderzoek wordt momenteel uitgevoerd door de politie, en getuigen worden geïnterviewd om meer inzicht te krijgen in de omstandigheden rondom het incident.

De politie ontving aanvankelijk om 8.45 uur een melding van een auto die tegen een boom was gebotst. Later bleek dat het om een geweldsincident ging. Bij aankomst troffen de autoriteiten twee slachtoffers aan, waarvan één zich in de auto bevond en de andere bij de woning. Op dit moment is de identiteit van de overledenen nog niet bekend, hoewel buurtbewoners suggereren dat het om een koppel gaat.

De verdachte werd snel na het incident gearresteerd, en op dit moment gaat de politie uit van een eenmansactie. Er lijkt een mogelijk langlopend conflict aan het voorval vooraf te zijn gegaan. Volgens lokale berichtgeving zouden de betrokkenen elkaar kennen vanwege een onenigheid over de verkoop en het onderhoud van een woning. Hoewel omwonenden deze informatie hebben verstrekt, heeft de politie nog geen officiële verklaring afgelegd over de mogelijke achtergrond van het conflict. Het onderzoek is nog gaande.

Via sociale media zijn videobeelden verspreid van de vermoedelijke dader. De man ging vlak na zijn daad live op Facebook om de situatie uit te leggen. Nadat de man is opgepakt, ging ook zijn vrouw live op hetzelfde kanaal om meer context te geven over de daad. Waarom beide mensen de behoefte hadden om als eerste reflex live te gaan op Facebook, is niet bekend.