Schokkend nieuws: Jade heeft tumor in haar hoofd en wordt geopereerd

Influencer Jade Brands deelt haar verhaal op Instagram over de onrustige periode die ze op dit moment meemaakt. Wat begon als ‘zwangerschapsklachten’, blijkt te gaan om een hypofyse tumor en daardoor moet ze nu geopereerd worden.

De hypofyse is een orgaan in de hersenen die de hormoonhuishuiding regelt in je lichaam. Zowel bij mannen als bij vrouwen. Mede door deze ontwikkeling loopt haar kinderwens ook gevaar. In haar stories deelt ze een uitgebreid verhaal over deze situatie. Wij hebben het kort voor je samengevat:

In de zomer van 2023 begonnen er vreemde symptomen op te treden bij mij: duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid en zwangerschapssymptomen. Na maanden van klachten besloot ik uiteindelijk naar de dokter te gaan en na zelfonderzoek ontdekte ik een mogelijk verband met een hypofysetumor. Na tests bleek mijn prolactinewaarde abnormaal hoog, wat leidde tot de diagnose van een hypofysetumor in december van dat jaar. Ik kreeg medicatie voorgeschreven om de tumor te laten slinken, maar ervoer bijwerkingen en uiteindelijk werd een operatie overwogen. Ik deel mijn ervaringen om anderen bewust te maken van de realiteit achter perfecte beelden op sociale media en om steun te bieden aan anderen met vergelijkbare ervaringen. Mijn gewichtsverlies, hoewel nog onduidelijk of het gerelateerd is aan de tumor, blijft een onderwerp van onderzoek.