Nicki Minaj aangehouden op Schiphol door bezit softdrugs

De Amerikaanse zangeres Nicki Minaj is op Schiphol aangehouden vanwege het bezit van softdrugs. Volgens een bericht dat Minaj op X plaatste, zaten er voorgerolde joints in haar bagage, waarvan ze beweerde dat deze van haar beveiliger waren.

Een woordvoerder van de marechaussee bevestigde aan de NOS dat een 41-jarige Amerikaanse vrouw op Schiphol was gearresteerd wegens het bezit van softdrugs, maar noemde de naam van de artiest niet. “Wij noemen nooit namen. We zijn op de hoogte van wat een vrouw op sociale media heeft geschreven.”

Minaj livestreamde het voorval op Schiphol. In de video is te zien hoe een marechaussee haar informeert dat ze is aangehouden en naar het politiebureau moet vanwege het bezit van drugs.

Nicki Minaj stond gepland om vanavond in Manchester op te treden. Of dat concert doorgaat, is nog onduidelijk.

Donderdagavond gaf ze een optreden in Amsterdam. Ze kwam pas om 22.45 uur op het podium van de Ziggo Dome, tweeënhalf uur later dan gepland.