Persoon pleegt zelfmoord door in vliegtuigmotor te springen op Schiphol

Op Schiphol is een persoon om het leven gekomen nadat hij in de draaiende motor van een KLM Cityhopper vliegtuig terechtkwam. Over de oorzaak en identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. Volgens de eerste berichten zou het gaan om zelfdoding van iemand.

Het incident gebeurde bij een toestel aan de pier dat op het punt stond te vertrekken naar Billund, Denemarken.

Schiphol heeft gereageerd op het tragische voorval: “Vandaag is er een vreselijk incident gebeurd waarbij een persoon in een vliegtuigmotor terecht is gekomen. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt het incident.” De marechaussee heeft bevestigd dat alle passagiers en bemanningsleden van het vliegtuig zijn en worden opgevangen. Veel van hen hebben het incident gezien.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft drie onderzoekers naar Schiphol gestuurd om de situatie te onderzoeken. KLM Cityhopper vliegt met kleinere toestellen van de Braziliaanse fabrikant Embraer, waarin 88 tot 132 passagiers passen.