WTF: Dalai Lama vraagt jongetje om z’n tong te zuigen

We weten inmiddels dat geloof soms een paar ranzige mensen met zich meebrengt. De katholieke kerk is daarbij een groot voorbeeld. Maar wat de Dalai Lama nu weer heeft gedaan, is heel ranzig.

De video waarin te zien is dat dalai lama een jongen kust op zijn lippen en hem vraagt om aan zijn tong te zuigen. De video is inmiddels heel vaak gedeeld en dat heeft tot woedende reacties geleid.

De dalai lama, die 87 jaar oud is, heeft gereageerd op Twitter en gezegd dat de jongen hem vroeg om een knuffel te geven. Het is niet duidelijk waarom de dalai lama de jongen vroeg om aan zijn tong te zuigen. Hij heeft wel gezegd dat hij het betreurt wat er is gebeurd.

De dalai lama heeft ook gezegd dat hij graag ouwehoert met mensen, zelfs als er een camera bij is. Hij heeft excuses aangeboden aan de jongen, zijn familie en aan al zijn vrienden over de hele wereld die zich gekwetst hebben gevoeld.