Xavi ontslagen bij FC Barcelona: Bekende opvolger staat al klaar

FC Barcelona heeft Xavi Hernández na ruim twee jaar aan de kant gezet. Volgens Mundo Deportivo staat er al een opvolger te trappelen in de coulissen: Hans-Dieter ‘Hansi’ Flick. Hiermee lijkt de trainerssaga in Catalonië tot een einde te komen.

Blijft hij of gaat hij weg? Dat was wekenlang de grote vraag bij FC Barcelona. Catalonië was het toneel van een ongekende trainerssaga en nu dient de laatste aflevering zich aan, met Hansi Flick in de hoofdrol. De trainer zit sinds zijn ontslag als bondscoach van Duitsland begin vorig jaar zonder werk en lijkt de ideale opvolger voor de ontslagen Xavi.

Deze week zouden er gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Flick en sportief directeur Deco. Volgens Mundo Deportivo heeft de Portugees bevestigd dat de Duitser komend seizoen aan het roer zal staan bij FC Barcelona. Flick tekent voor één seizoen met de optie voor nog een jaar, afhankelijk van de behaalde doelen. Maandag zal de club de nieuwe trainer presenteren, zo meldt de Spaanse krant.

Xavi leidde na het ontslag van Koeman in november 2021 in 2023 FC Barcelona naar de landstitel. Hij gaf eerder dit seizoen aan zelf te willen vertrekken bij FC Barcelona, maar kwam daar later op terug. Alles leek weer in orde, totdat Xavi tijdens een persconferentie uitspraken deed over de financiële situatie van de club.

Daarmee heeft de trainer de woede van Laporta over zich afgeroepen. De president dreigde met ontslag en heeft vrijdagmiddag die dreigementen waargemaakt. De opvolger staat klaar en daarmee komt er een definitief einde aan de trainerssaga na een seizoen waarin FC Barcelona geen prijs pakte.