Waarzegger voorspelt rode kaart voor Van Dijk in wedstrijd Hongarije – Nederland

De voetbalwereld is bezig na een voorspelling van de Nederlandse waarzegger Esmeralda Willemson. Afgelopen dinsdag deed zij de opmerkelijke uitspraak over dat Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk aankomende vrijdag een rode kaart zal pakken in de Nations League-wedstrijd tegen Hongarije.

Mevrouw Esmeralda (zoals ze genoemd wordt), die eerder al furore maakte met haar voorspellingen over politieke ontwikkelingen, claimt in haar ‘kristallen bol; te hebben gezien dat Van Dijk in de tweede helft van het veld zal worden gestuurd. “Ik zie twee gele kaarten in korte tijd. Het lot van Oranje hangt aan een zijden draadje,” aldus de ziener.

De KNVB heeft nog niet gereageerd op deze voorspelling, maar bronnen dicht bij het Nederlands elftal melden dat de staf de uitspraken afdoet als ‘onzin’. Van Dijk zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Voetbalanalisten reageren verdeeld op de voorspelling. Oud-international Willem van Hanegem blijft nuchter: “Laten we ons focussen op het voetbal en niet op glazen bollen. Van Dijk is een prof, die laat zich niet gek maken door dit soort praatjes.”

Ondertussen gonst het van de speculaties op sociale media. Supporters maken zich zorgen over de mogelijke impact op de wedstrijd, terwijl sceptici de voorspelling afdoen als een publiciteitsstunt.

Of de voorspelling uitkomt, zal vrijdagavond blijken als Oranje het opneemt tegen Hongarije in de Puskás Aréna te Boedapest. De wedstrijd begint om 20:45 uur Nederlandse tijd.