VIDEO: Enorme ravage na instorten dak bij autogarage na hevige regen

Dak autodealer stort in na zware regenval: “Het is een ravage”

In Bergen op Zoom heeft zich woensdagochtend een dramatisch incident voorgedaan bij autodealer Auto Koese. Het dak van de showroom is ingestort na hevige regenval, wat resulteerde in een schokkend tafereel van vernieling en waterschade.

Vestigingsmanager William Havenaar beschrijft de gebeurtenissen met ongeloof: “We hoorden plotseling klappen en krakende geluiden. Het plafond begon te zakken en we beseften meteen dat het niet goed ging.”

Op het moment van het incident waren er ongeveer zeven tot acht personeelsleden aanwezig in de zaak. Dankzij hun snelle reactie konden ze op tijd het pand verlaten. “Gelukkig waren er op dat moment geen klanten in de showroom,” voegt Havenaar opgelucht toe.

De schade is aanzienlijk. Een enorm gat in het dak domineert nu de showroom, met stukken plafond die dreigend boven de glanzende Peugeots hangen. De hele zaak aan de Wouwsestraatweg staat blank, wat een surrealistisch beeld oplevert tussen de normaal zo perfect gepresenteerde auto’s.

Ondanks de chaos wist het personeel nog enkele voertuigen te redden. “We hebben snel gehandeld en konden zes of zeven auto’s naar buiten rijden,” vertelt Havenaar. Toch overheerst het gevoel van verslagenheid: “Het is heel droevig om dit zo te zien.”

Het incident onderstreept de onvoorspelbaarheid van extreme weersomstandigheden en de potentiĆ«le risico’s voor gebouwen. Lokale autoriteiten zullen ongetwijfeld een onderzoek instellen naar de oorzaak van het instorten, om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.