Einde voetbalcarrière? Mazraoui wil imam worden

Noussair Mazraoui als kers op de taart graag imam worden. Op dit moment is de 25-jarige voetballer een speler van Bayern München, maar hij heeft zich na het succesvolle WK voor Marokko steeds meer verdiept in de islam. Hij sprak over de islam in de podcast Minuut voor Allah.

Een half jaar geleden is hij begonnen met het lezen van de koran omdat hij buiten de ramadan om te weinig deed. Na het WK heeft hij de stap gezet om te beginnen met memoriseren. Mazraoui schaamde zich namelijk dat hij te weinig van de koran kende en tijdens de dagelijkse gebeden vaak dezelfde verzen opzei. Hij wil deze “achterstand” inhalen en daarom heeft hij precies uitgestippeld hoe hij zijn einddoel wil bereiken.

Zijn doel is om hafiz te worden (iemand die de koran van buiten kent) en de koran volledig te memoriseren. Daarna wil hij de koran begrijpen en implementeren in zijn leven om deze kennis te delen met zijn medemensen. En uiteindelijk, als kers op de taart, wil hij een islamitisch geestelijke worden, een imam. Mazraoui hoopt dat God hem zal helpen zijn doelen te bereiken.