Breek: Technisch directeur Mislintat per direct weg bij Ajax

AFC Ajax heeft de samenwerking met de directeur voetbalzaken, Sven Mislintat, per direct beëindigd. Deze beslissing is genomen vanwege het gebrek aan een breed draagvlak binnen de organisatie.

Sven Mislintat, geboren op 5 november 1972 in Dortmund, trad officieel in dienst als directeur voetbalzaken op 19 mei 2023. De clubleiding benadrukt dat deze beëindiging van de samenwerking losstaat van het eerder deze week aangekondigde onderzoek door een forensisch accountant.

Interim-directeur Jan van Halst verklaarde: “Ondanks verschillende inspanningen om het bredere draagvlak te herstellen, heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. Dit heeft geleid tot onrust binnen en buiten de club, verergerd door teleurstellende prestaties op het veld. We zijn Sven dankbaar voor zijn toewijding aan AFC Ajax in de afgelopen maanden. Op dit moment is het in het belang van de club om gezamenlijk zo snel mogelijk weer op het juiste spoor te komen in sportieve zin.”