Viaplay maakt kijken naar zelfde wedstrijd onmogelijk: Zo valt het te omzeilen

Viaplay maakt account-delen moeilijker: live sportevents kijken mag alleen nog samen op één locatie! Als je vanaf verschillende plekken probeert te streamen, moeten het verschillende sportevents zijn, anders gaat het feest niet door.

Viaplay heeft het via een mail aan abonnees laten weten: vanaf 26 februari gooien ze de voorwaarden omhoog om een ‘eerlijke en veilige ervaring voor alle gebruikers’ te garanderen.

Dus, als je met je maten in verschillende straten woont en jullie willen allebei die ene wedstrijd in de Premier League zien, dan zit dat er niet meer in.

Lifehack: Hoe dan wel?

Ook voor de Formule 1-fans geldt hetzelfde. Geen gedeelde Viaplay F1-streams meer als je op verschillende plekken zit, maar je kunt wel verschillende F1-streams kijken op apparaten met verschillende IP-adressen. En als je echt creatief bent, kun je zelfs op één apparaat kijken via Viaplay en op de andere via F1 TV Pro. Dus, blijf slim streamen, mensen!