Loting Champions League, Europa League én Conference League

Zonder Nederlandse ploegen gaat Europees voetbal natuurlijk gewoon door. Vandaag was de loting voor de Champions League, Europa League en de Conference League. Dat levert een paar pikante duels op. Check hieronder de volledige loting:

Champions League

Real Madrid – Manchester City
Arsenal – Bayern München
Atlético Madrid – Borussia Dortmund
Paris Saint-German – FC Barcelona

De halve finales zijn ook al bekend qua loting. Atletico/Dortmund – PSG/Barca en Arsenal/Bayern – Real/City. De finale van de Champions League 2024 is op 1 juni 2024 in stadion Wembley in Londen.

Europa League

AC Milan – AS Roma
Liverpool – Atalanta Bergamo
Bayer Leverkusen – West Ham United
Benfica – Olympique Marseille

De loting voor de halve finales is ook hier al geweest. Daarin zijn de volgende wedstrijden: Benfica/OM – Liverpool/Atalanta en Milan/Roma – Leverkusen/West Ham. De finale van de Europa League 2024 is op 22 mei 2024 in Ierland. Er wordt gespeeld in de Dublin Arena.

Conference League

De loting voor de Conference League is nog niet geweest. Dat is om 14:00 uur vandaag.
Club Brugge – PAOK Saloniki
Olympiakos Piraeus – Fenerbahçe SK
Aston Villa – LOSC Lille
FC Viktoria Pilsen – ACF Fiorentina

Ook hier is de loting voor de rest van het toernooi al geweest. Villa/Lille – Olympiakos/Fener en Pilsen/Fiorentina – Brugge/PAOK. De finale van de Conference League 2024 is in Griekenland. Het stadion van AEK Athene is op woensdag 29 mei 2024 het toneel van de Conference League-finale in Athene.

Exclusief WhatsApp-kanaal 🌶

Wil je extra content ingezonden door onze eigen escalateurs? Volg dan ons WhatsApp-kanaal! Daar komen de leukste escalaties voorbij. Oude Escalatie-tijden herleven!