Een nieuwe bangalijst van Utrechtse studentes: telefoonnummers en bedprestaties

Er circuleert een nieuwe lijst, bekend als een ‘bangalijst’, waarop de namen, telefoonnummers en vermeende bedprestaties van Utrechtse studentes worden vermeld. De herkomst van deze lijst is niet duidelijk. Het bestuur van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) vermoedt dat de makers geen lid zijn van de vereniging en roept op om de lijst niet verder te verspreiden.

In dit pdf-bestand, dat wordt verspreid via WhatsApp en e-mail, staan andere studentes vermeld dan op eerdere lijsten. Naast de namen van de vrouwen worden er ook foto’s en expliciete opmerkingen zoals ‘lekker makkelijk, lekker ordinair’ en ‘vies geil en lekker makkelijk’ weergegeven.

De makers van deze nieuwe lijst hebben een bijgevoegd ‘statement’ waarin wordt opgeroepen tot bescherming van het corps en wordt gesproken van een ’tegenaanval tegen het plebs’. Ze verklaren: “Om het corps te beschermen en onze woorden kracht bij te zetten, publiceren wij deze lijst met namen.”

De lijst

Wellicht ging je er vanuit dat in dit bericht ook de daadwerkelijke lijst te vinden zou zijn. Dat is niet het geval. Escalatie heeft de lijst niet in handen. Wel kunnen we je wijzen op onze ‘Ingezonden Escalatie‘ waar mensen VRIJWILLIG eigen gemaakte content naartoe sturen. Dit is dus met goedkeuring van de personen zelf.

Exclusief WhatsApp-kanaal 🌶

Wil je extra content ingezonden (18+) door onze eigen escalateurs? Volg dan ons WhatsApp-kanaal! Daar komen de leukste escalaties voorbij. Oude Escalatie-tijden herleven!