De lelijkste auto ooit krijgt opvolger: Dit is de nieuwe Fiat Multipla

Voor veel mensen is de eerste generatie Fiat Multipla de lelijkste auto ooit gemaakt. De auto met ‘de onderkin’ stamt alweer uit 1998. Voor Fiat de reden om hem nu in een nieuw jasje te steken.

Wie herinnert zich niet de beruchte Fiat Multipla, ooit uitgeroepen tot de lelijkste auto aller tijden? Toch lijkt er een comeback op komst te zijn. Fiat’s baas Olivier François hint naar een nieuwe versie, die eerder doet denken aan een flinke Fiat Panda dan aan zijn controversiële voorganger.

De geschiedenis van de Multipla gaat terug tot 1956, met een tweede variant gelanceerd in 1998 en een facelift in 2004. Hoewel de auto niet bepaald esthetisch verantwoord is, heeft hij een cultstatus verworven die hem in herinnering houdt.

Wat kunnen we verwachten van deze heropleving? De nieuwe Multipla 2.0 belooft veel binnenruimte en wordt gepositioneerd als een soort SUV, met mogelijke technische overeenkomsten met modellen zoals de Citroën C4 Aircross, Citroën ë-C3 en de nieuwe Opel Frontera.

Details onthullen dat de auto plaats zal bieden aan zeven passagiers in een 2-3-2-opstelling, met hoekige vormen die verwijzen naar de klassieke Fiat Panda en enkele retro-kenmerken. Belangrijkste vraag blijft echter of de Multipla volledig elektrisch wordt of op benzine rijdt. Het lijkt erop dat beide opties beschikbaar zullen zijn, met een lengte van ongeveer 4,40 meter. De productie zal plaatsvinden in Europa, Zuid-Amerika en vanaf 2025 in Marokko.

Zo moet de nieuwe Fiat Multipla eruit komen te zien: