Nederlandse toerist vermist in Noorwegen: Zoekactie gestopt vanwege slecht weer

Een Nederlandse toerist wordt vermist in Noorwegen nadat hij woensdag uit het zicht verdween tijdens een wandeltocht in Bodø, in het noorden van het land. Noorse media melden dat de politie de zoektocht heeft gestaakt vanwege dichte mist en slecht weer.

De politie kreeg woensdagmiddag melding van de vermissing nadat de student uit het zicht van zijn metgezellen was verdwenen. De groep was met nog twee andere toeristen op pad. Zij namen contact op met de hulpdiensten en werden zelf opgehaald met een helikopter.

Hulpdiensten zetten vervolgens een grootschalige zoekactie op touw, zowel op de grond als vanuit de lucht met helikopters. Echter, tegen de avond moest de zoektocht worden gestaakt vanwege de slechte weersomstandigheden. Dichte mist, nevel en invallende duisternis bemoeilijken de zoektocht in het bergachtige gebied.

Bovendien hebben regen en vrieskou de omgeving glad gemaakt, wat het risico op uitglijden vergroot. De zoektocht wordt naar verwachting donderdag hervat, afhankelijk van de weersomstandigheden.